השכונות הקיימות בקרית טבעון
קרית עמל
נוסדה ביוזמתו של דב פטישי.
פטישי חש את המצב החמור של חוסר התעסוקה באותם ימים, והגה את רעיון ההתיישבות במקום, על פיו, בנו התושבים בתיהם במו ידיהם, ולידם עיבדו שטחי חקלאות כמשק עזר, ובכך סייעו לפרנסתם. בתחום עמל נמצא בית הקברות של אגודת השומרים.
טבעון
כנזכר לעיל, נוסדה 10 שנים לאחר מכן בתוך חורש אלונים. הגורם המיישב היה חברת קרת. המתיישבים בחלקם הגדול היו בעלי מקצועות חופשיים וזאת בניגוד לתושבי -עמל אשר ברובם היו עובדי כפיים.
אלרואי
מקור השם:
דוד אלרואי שעמד בראש תנועה משיחית במאה ה-12.
היישוב נוסד בשנת 1935 על ידי תושבים שבאו מחיפה, יוצאי קמישלי (כורדיסטן) שמרביתם עלו דרך סוריה ומקורם בקהילת נציבין שבטורקיה. ההרשאה להקים את היישוב כיישוב מיוחד ליוצאי כורדיסטן התקבלה לאחר מאבק שקיים ארגון הכורדים של חיפה מול המוסדות המיישבים. במסגרת המאבק, החליטו פעילי הארגון לעלות לירושלים ולקיים שביתת שבת במשרדי הקרן הקיימת לישראל. בעיצומה של השביתה הגיעו הדברים לכדי תגרת ידיים ואחדים מן השובתים נעצרו. הם הזעיקו לעזרתם את יוצאי כורדיסטן תושבי ירושלים, בני השכונות זיכרון יוסף ושערי רחמים – שכונת נחלאות אשר עלו לבניין קרן קיימת לישראל ודרשו את שחרור העצורים. מנחם אוסישקין, יושב ראש הקרן הקיימת פנה למשטרה בבקשה לקיים הליך שיפוט מהיר. כל העצורים נקנסו בסך חצי ושוחררו בו בלילה.
מספר ימים לאחר מכן התקבלה הודעה, כי הוחלט להקים יישוב ליהודים הכורדים אנשי חיפה באדמות חרתיה, סמוך לטבעון.
בני היישוב בנו במו ידיהם צריפים למגוריהם, ועיבדו לידם חלקות אדמה כמשקי עזר. כמו כן, עסקו בגידול צאן ובקר ומשקי בית כגון גידול תרגולות וברווזים. עד מהרה נאלצו לחסל את גידולי הבקר, בשל חוסר ניסיון וחוסר הדרכה חקלאית והחלו לעבוד מחוץ ליישוב. תושבים רבים עבדו בבית חרושת נשר" הסמוך. כיום, אלרואי היא שכונה במועצה המקומית טבעון.
קרית חרושת
מקור השם: היישוב המקראי חרושת הגויים שלפי סברה שכן בסביבה זו.
בקיץ 1920 התמקם על גבעת חרושת גויים מחנה העבודה הכללי של גדוד העבודה לסלילת הכביש חיפה-ג'דה (לימים רמת ישי) ובסמוך לו התמקם גדוד שומריה שאף אנשיו עסקו בסלילת הכביש. -חרושת נוסדה בשנת 1935 וסבלה קשות במאורעות 1936-39. בשנת 1938 נרצחו חמישה מתושביה בהתקפת ערביים מכפרי הסביבה.
היישוב שהיה רשות מקומית קטנה, שמנתה כ-מאתיים ארבעים תושבים, לא התפתח כמתוכנן ולכן הוחלט במשרד הפנים, ביולי 1979, לספח את חרושת ל-טבעון.
כיום מכילה חרושת את רוב עתודות הקרקע לבניה של טבעון. הבנייה הינה צמודת קרקע, ומורכבת בעיקר מבתים דו משפחתיים, כמעט כל הקרקעות בקרית חרושת הינם קרקעות בבעלות פרטית ואינם שייכים למינהל מקרקעי ישראל בניגוד לשכונות האחרות בקרית טבעון.
כיום מכילה חרושת את רוב עתודות הקרקע לבניה של טבעון. הבנייה הינה צמודת קרקע, ומורכבת בעיקר מבתים דו-משפחתיים ופרויקט בנה ביתך רחב היקף.
רמת טבעון
שכונת רמת טבעון הינה השכונה הצעירה ביותר בישוב אשר נבנתה בשנת 1994. את רעיון השכונה הגה ראש המועצה שמואל אבואב מתוך כוונה לתת אפשרות לזוגות צעירים הרוצים לגור בטבעון ואינם יכולים תקציבית. (הבית הצומח – בו נבנה חלק מהבית בשלב א ובשלב ב אפשר להרחיב את הקומה העליונה).
השכונה נבנתה בשני חלקים רמת טבעון א' בו שיווק מנהל מקרקעי ישראל מגרשים בגודל של 500 מטר מרובע לבית בודד לקהל הרחב בשיטת בנה ביתך. רמת טבעון ב' המאופיינת במגוון בתים כגון דו משפחתיים קוטג'ים טוריים וכמו כן גם בודדים.
כיום השכונה בעלת אופי צעיר יותר משאר השכונות וכמו כן ריבויי הילדים בשכונה תורם לאופי זה.
בשכונה קיים מתנ"ס פעיל מאוד וכמו כן גני משחקים מושקעים, וגני ילדים.