באופן טבעי, הצבתו של שעון נוכחות גרם להרמת גבות לא מעטות בקרב הפועלים שראו בו הבאת חוסר אמון באמינותם. אלא שהחשדות נתבדו מהר מאוד. הפועלים למדו להפוך את אותו שעון נוכחות מאיים לידידם הטוב ביותר בין כותלי המפעל. גם כיום הצבה של שעון נוכחות במקום עבודה גוררת לא מעט התנגדות וחשדנות מצד דרג העובדים. אלא שמרגע שבמקום לראות בו מכשיר שמשרת את עינו של האח הגדול, רואים בו מכשיר שמאפשר לפצות עובדים על שעות נוספות, האיום והקללות הופכים לברכות. מחקרים שונים מראים כי שעון נוכחות תורם בעקיפין להגברת התפוקה של בתי העסק שבהם הם מוצבים. כיום קשה לחשוב על תחום התעשייה ללא שימוש באותו שעון נוכחות.
שעון נוכחות ממוחשב
כיום ניתן למצוא שעון נוכחות כמעט בכל בית עסק, גדול, בינוני וקטן. בניגוד לתפיסה לפיה מבטא שעון נוכחות חוסר אמון בין ההנהלה לבין העובדים, המציאות קצת שונה. התפקיד העיקרי של שעון נוכחות זה לעזור לעקוב ולדווח בזמן אמת על מספר שעות העבודה של כל עובד ועובד וכן של כלל העובדים גם יחד. כמעט כל שעון נוכחות מחובר למערך המחשבים של הארגון. כך, בכל רגע נתון יכול מנהל משאבי האנוש לדעת כמה שעות עבודה בוצעו במהלך חודש נתון ומה מצב השעות הנוספות של העובדים. באמצעות אותו שעון נוכחות ממוחשב ניתן ללמוד ולנתח בצורה טובה יותר את דפוסי הפעילות של כל עובד ועובד בארגון.
שעון נוכחות מתקדם
כיום, כאשר ישנם יותר ויותר עובדים שמבצעים את עבודתם מהבית, הרי שיש חשיבות יתרה להפעלה של שעון נוכחות. באמצעות הפעלה של שעון נוכחות ממוחשב ניתן למעשה להתחבר אליו מרחוק ולבצע הדפסת כרטיס מרחוק. בכך למעשה מתאפשר למנהלים לפקח בצור יעילה על כלל העובדים בארגון. כשם שישנם רשתות חברתיות שמדווחות מי מבין החברים זמין לצ'אט, נמצא באתר וכו', כך שעון נוכחות ממוחשב מאפשר לכל עובד לדווח על שעות הפעילות שלו ללא צורך בהגעה פיזית אל מקום העבודה. הסכנה של שעון נוכחות ממוחשב הינה כי הוא חשוף לניסיונות חדירה של גורמים עוינים. מרגע שמחברים שעון נוכחות לרשת האינטרנט, יכולים האקרים מקצועיים לפרוץ למערכת ולשבש את כל מערך רישום השעות. עבור מנהל משאבי האנוש אין סיוט גדול מלקום בבוקר ולגלות שכל מערך רישום השעות החודשי נעלם כלא היה.